Pet sahiplerinin cerrahi işlem öncesi tereddütleri olur ve biz Klinik olarak bunun farkındayız. Petiniz ameliyata girmeden önce uzman hekimimizce konsulte edilir. Pet Ameliyatında anesteziye girecek olan petiniz için bir dizi testler uygulanır. Petiniz bu testler sonunda güvenli bir şekilde anesteziye alınmakta ve ameliyat sonrasında petiniz yoğun bakıma alınarak takibi yapılmaktadır.
Sıklıkla karşılaşılan hastalıkların bulaşmasına, yayılmasına fırsat tanımadan önlemek, oluştuktan sonra tedavisiyle ilgilenmekten daha akılcı bir davranıştır. Bu uygulamalar sayesinde bir canlıyı kurtarmıyoruz, onlarca risk grubu altındaki canlının sağlığını güvence altına almış oluyoruz. Böylece ekonomik açıdan da daha düşük bir maliyetle daha geniş kapsamlı önlem almış oluyoruz.
Ameliyatta risk varmı?
Petinizin ameliyat yeri, anestezi, genel durumu, yaşı, ırkı, daha önceden geçirilmiş operasyonlar, her hangi bir kronik hastalık durumu, her hangi bir ilaç alerjisi veya operasyon şekli; operasyonda karşılaşılabilecek risklerdir. Petinize tahliller yapılarak petinizin durumunu ve anestezik maddenin vücuda zararı konsunda bilgi sahibi olunur ve petinizin anesteziden ne oranda etkileneceği tahmin edilir ve buna uygun operasyon uygulanır.
Petim operasyonda ve sonrasında acı çeker mi ?
Operasyon sırasında ağrı duyusu ortadan kalkar, petiniz acı çekmez. Ameliyat sonrası ağrılar, cerrahi performans ile ilişkilidir ve operasyonun nerede olduğuna bağlıdır. Kedi ve köpeklerin ağrı eşikleri insanlar ile karşılaştırılmamalıdır. Kedi ve köpeklerin ağrı eşikleri insanlara göre daha yüksektir.
Operasyon yarası belli olur mu?
Yara bölgesinin durumu, yara bölgesinin açılış şekli ve uygun bir cerrahi estetik dikiş uygulaması ile güzel bir görünüm sağlanabilir.